Solis 75 koeajossa Sipoossa

Solis 75 koeajossa Sipoossa

 

Konetalo Vainikan henkilökuntaa vieraili 22.11. Sipoossa testaamassa Solis 75 -traktoria peltotöissä. Koneen perään pyrittiin löytämään mahdollisimman suuri lisälaite traktorin väännön / tehon riittävyyden toteamiseksi. Perään ei löytynyt kuin normaali kolmisiipinen aura 16″ pelleillä. Sääksi osui parin asteen pakkanen ja pelloksi kesannolla ollut niitty.

 

YouTube video

 

Koska peräpäähän ei saatu isompaa auraa, testaajat päättivät kokeilla vaihteistoa, sekä sitä, kuinka kovaa vauhtia Soliksella pystyy kyntämään. Perinteiseen tyyliin ensimmäiset vedot otettiin pikkupuolella keskinopeudella ja lopulta isommalla vaihteella kovempaa. Paras kyntönopeus oli 27.6 km/h, missä ei sinänsä ole mitään järkeä, mutta pitihän sitä testata, kun pellolle päästiin. Koeajokone oli varustettu 30 km/h -vaihteistolla, joten hiukan pidemmällä pellolla oltaisiin menty vielä lujempaa.

 

Polttoainetalous

 

Kyntämistä pellolla kertyi 7,5 tuntia ja polttoainetta kului 32 litraa. Ajo oli vaihtelevaa, ja välillä ajettiin silkasta ajamisen ilosta. Keskikulutukseksi muodostui vaivaiset 4,2 l/h, joten intialainen moottoritekniikka on todettava suorituskyvyltään erinomaiseksi varsin kohtuullisella kulutuksella.

Seuraavaksi 75-hevosvoimainen malli matkaa talvitestiin Rovaniemelle, ja saattaapa sen jostain ammattilehdestäkin kevään mittaan bongata.

 

Solis Suomi