Saksalainen PROFI ammattilehti testasi 50hv traktorit

Saksalainen konealan ammattilehti PROFI testasi 50hv traktorit erillaisissa maatilantöissä. kaikki testin traktori oli varustettu etukuormaajalla ja testi kuljettajia oli useita .
Testissä oli mukana seuraavat traktorimallit.

  • Solis 50 Stage V
  • New Holland Boomer 50
  • Kubota l2-522
  • Kioti Dk5020-HS
  • Iseki TLe 4550AL
  • John Deere 4052M

Testissä traktorit kokeiltiin useissa eri töissä ja traktoreille tehtiin veto,polttoaineenkulutus, vääntö yms testaukset. Katso oheisesta jutusta testin tärkeimmät kohdat Huomaa erityisesti moottorien vääntökäyrät , Polttoaineen kulutus ja millä kierroksilla maximi teho on käytettävissä.

Testissä mukana olleet 50hv traktorit, ja linkki alkuperäiseen testiin ( Saksaksi)

Kaikki testin traktorit olivat 50hv tehoisia malleja. Kuten ylläolevasta kuvasta näkee niin Solis saavuttaa maksimitehon huomattavsti pienemmillä kierroksilla kuin verrokki traktorit. Soliksen ITL turbomoottorin maximi teho on käytettävissä 1700Rpm kierrosluvulla kun testin muissa traktoreissa maximi teho saavutetaan keskimäärin 2500rpm kohdalla. Lisäksi jo tyhjäkäynnillä Soliksessa on käytössä 50% enemmän tehoa kuin verrokeissa.

Moottoreiden vääntökäyrät,

Oheisesta kuvasta huomataan että Soliksen moottorin maximi vääntö yli 80% korkeampi kuin verrokkien. Soliksen vääntö on jo tyhjäkäynnillä 190nm kun verrokeissa käytössä on 130nm. Soliksen maximi vääntö 220nm on käytössä 1500rpm kohdalla. kyseessä on siis alhaalta todella hyvin vääntävä moottori. Muut testin traktorit saavuttivat keskimäärin 140nm väännön.

Polttoaineen kulutus:

Testin pienin kulutus työkierroksilla oli Soliksen moottorilla. Oheinen taulukko kertoo ominaiskulutuksen g/kwh. moottori on siis erittäin vääntävä,mutta silti polttoaine taloudellinen.