Vaihteistot: Solis 6+2

Kuten Henkilöatoja myös Solis traktoreita on saatavana usealla eri vaihteisto vaihtoehdolla. Alla kerrottuna Solis 6+2 vaihteistosta

Mekaaninen vaihteisto: 

Tämä vaihteisto on Solis 16,20,22 ja 26 mallimerkintää 6+2 kantavissa traktoreissa. Mekaanisella vaihteistolla tarkoitetaan vaihteistoa jota ei ole Synkronoitu eli käytännössä haluttu vaihde valitaan paikallaan ollessa ja lähdetään suoraan sillä liikenteeseen. Vaihteen vaihtaminen liikkeessä vaatii ns: välikaasua. Suunnan vaihto eteen/taakse pitää tehdä koneen ollessa täysin pysähtynyt.

Solis 6+2 vaihteistolla ajaminen on kuten ajaisi manuaalivaihteista henkilöautoa, sillä erotuksella että kytkintä nostettaessa liian nopeasti  traktori ei sammu vaan lähtee aina liikkeelle. Ajaminen on siis helppoa.
Vaihteisto on jaettu kahteen ” nopeusalueeseen” eli valittavissa on kilpikonna tai jänis. Kilpikonnalla ” suurimmalla” vaihteella koneen nopeus on kävelyvauhti. ja hitaimmalla vaihteella matka sujuu alle kilometrin tunnissa. Nopean puolen vaihteet on enemmän siirtymille ja peräkärryn vetoon. Isonpuolen suurimalla vaihteella traktori saavuttaa 20kmh maksimi nopeutensa helposti.

Alla pari kuvaa selventämässä vaihteiston käyttöä.

Solis 6+2 vaihteisto.
Vasemmalla olevasta ” keltaisesta vivusta” valitaan mnopeus alue ( kilpikonna tai jänis) Keskellä on samanlainen vaihdekeppi kuin henkilöautossa.

 

Polkimet ovat 6+2 vaihteistossa kuten autossa.

Solis Suomi